След последното актуализиране на световната ранглиста на Международната федерация по волейбол

...
След последното актуализиране на световната ранглиста на Международната федерация по волейбол
Коментари Харесай

“Кошмарът” Мексико и още 3 волейболни сили на пътя на България за Париж 2024

След последното актуализиране на международната ранглиста на Международната федерация по волейбол (FIVB), станаха ясни националните тимове, които ще играят на квалификации за място на Олимпийските игри в Париж през 2024 година

Мъжкият народен тим на България заема 23-а позиция със 152 точки. Лидер е Полша - с 389 точки, международният първенец Италия е втори с 369 точки. Трети е отборът на Франция с 368 точки.

24-те тима ще бъдат разграничени в три квалификационни шампионата, които ще се проведат през декември идната година. Всъщност в тази ситуация се взимат под внимание първите 26, а не 24 тима, тъй като Франция се класира автоматизирано като хазаин, а Русия (която е 5-а), най-вероятно няма да бъде поканена заради възбраната да участва в интернационалните и континентални събития до последващо разпореждане. Ако решението бъде анулирано преди началото на квалификациите, “Сборная " ще взе участие вместо Китай (под №26 в ранглистата).

Проучване на Sportal.bg откри и кои ще са евентуалните противници на възпитаниците на Пламен Константинов на олимпийската подготовка, която ще се организира от 30 септември до 8 октомври през 2023 година, само че към момента не ясно кой ще е хазаин. Традиционно Международната федерация по волейбол (FIVB) дефинира образуването на групите участници в трите квалификационни шампионата по “метода на серпентината - 1-1-1 “.
 Пламен Константинов е новият селекционер на мъжкия народен тим по волейбол на България Пламен Константинов е новият селекционер на мъжкия народен тим по волейбол на България
Ако се следва логиката на FIVB, която централата употребява през последните години, то трите групи и участниците в тях евентуално ще наподобяват по този начин.
 Ето кои тимове ще играят олимпийски квалификации за Париж 2024 при мъжете Ето кои тимове ще играят олимпийски квалификации за Париж 2024 при мъжете
Официално Международната федерация по волейбол ще разгласи точния състав на групите на 19 ноември тази година.

Така съгласно предварителните изследвания на Sportal.bg, то България ще попадне във евентуално най-силната група, в която единствено първите 2 тима, както и в останалите 2 групи, ще се класират за присъединяване на Олимпийските игри в Париж 2024.

Водач на Група С ще е олимпийският първенец от Рио 2016 Бразилия, а останалите участници в нея ще са мощните тимове на Съединени американски щати, Сърбия, Куба, както и Германия, кошмарът ни от Мондиал 2022 - Мексико и Финландия.

Играят се 7 мача във всяка група за 9 дни и първите 2 отбора във всяка ще играят в Париж 2024.

Останалите 5 квоти за присъединяване в Париж 2024 ще бъдат разпределени на континентален принцип съгласно ранглистата на FIVB.

Вероятни групи за олимпийските квалификации по волейбол за мъже за Париж 2024:

Група А:

Полша

Аржентина

Словения

Турция

Канада

Египет

Белгия

Китай

Група В (Домакин е Япония):

Италия

Япония

Иран

Нидерландия

Украйна

Тунис

Чехия

Катар

Група С:

Бразилия

Съединени американски щати

Сърбия

Куба

Германия

Мексико

БЪЛГАРИЯ

Финландия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР